Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 2, 2017

Knorr 100% természetes alapok

A Knorr és a Trnd jóvoltából én is azon szerencsések közé tartozom, akik elsőként próbálhatták ki az új 100%-ban természetes Knorr alapokat.

Négy féle ízesítésben érkezett a termék:
tejfölös-gombás csirkecurrys csirkebolognai spagettichilis babÖrömmel jelentem, hogy az összes alapot kipróbáltam/kipróbáltuk a családdal közösen, és engem teljesen meggyőztek ezek a kis finomságok.  Azt leszögezném, hogy nem minden alapot a leírás szerinti alapanyagokkal készítettem el, hanem variáltam vagy a mennyiséggel vagy a hozzávalókkal. Úgy gondolom nem muszáj egy receptet száz százalékosan követnünk, hisz nem szentírás és mindenki az egyéni ízlése szerint variálhatja a dolgokat bele, biztosan ízletes étel fog belőle készülni.
Kezdjük a tapasztalataimmal. Elsőként a tejfölös-gombás alapot próbáltuk ki, ezt a tesómmal közösen készítettük el, a leírás szerinti csirkemell mennyiségből, viszont csiperke gomba híján rókagombával pótoltunk ( nem a recept szerinti mennyiséget tettük bele, csak mert a rókagomb…

Beszippantott a fogyasztói társadalom..?!

Tegnap egy kisebb "családi vita" során elgondolkodtam, hogy vajon miért is érzem  úgy sokszor, hogy 1-1 termékre feltétlenül szükségem van?
Hogy szebbnek és különlegesnek érezzem magam? Vagy hogy kitűnjek a tömegből? 
Ezek a gondolatok egy új NYX ajaktermék megvásárlása előtt fogalmazódtak meg bennem. Elgondolkodtam, hogy vajon valóban szükségem van-e egy új ajakkencére..? Alapjában véve 3 szín volt ami tetszett/tetszik, egy piros egy kék és egy fekete. A piros valóban nagyon szép, de van már egy rakat piros rúzsom. A fekete gyönyörű képeken, de lehet élőben mégiscsak sok lenne, meg félek hogy ne sápassza az arcom.. Maradt tehát a kék, aminek különleges színe van, akár hétköznapra is. De erre az egy kékre is szükségem van? És ha igen miért?
Sokszor vásárolok csak úgy random terméket, mert meglátom és megtetszik vagy mert látom h más használja és akkor húú már nekem is kell, mert ha nem veszem meg, lemaradok valamiről. Úgy gondolom valójában ezekre a termékekre az esetek nagy rés…